Here you can read how, by living consciously, you can improve your health and well being. Our body and mind are bullied daily by outside influences (eg stress, pollution, radiation, 'wrong' or unhealthy food) and is therefore vulnerable of becoming unbalanced, tired, apathetic, tensed and in the end even sick. We have gained our knowledge from Ayurveda, which is more than 5.000 years old and means 'Knowledge of life'. This knowledge helps us to improve the overall quality of our lives. Trust your body: it is infinite intelligent. Treat your body and mind like it is your temple and live long, healthy, prosperous and happy! Namasté.

Monday, October 5, 2009

Versterk uw immuunsysteem met biologisch Psyllium!Mexicaanse griep? Last van diarree? Lees het gehele artikel!

De meeste mensen krijgen met hun dagelijkse voedsel onvoldoende vezels binnen voor een optimale gezondheid en welzijn. Vezels zijn onmisbaar voor een optimale darmwerking, soepele stoelgang en voedselopname in het bloed.Als u voldoende vezels eet, zijn uw darmen binnen de kortste keren in topconditie! En aangezien uw immuunsysteem voor een belangrijk deel afhankelijk is van een goede darmwerking, zal Organic India Psyllium dus ook bijdragen aan uw weerstand.

Organic India's psyllium oftewel Vlozaad biedt u een prachtige aanvulling gezonde vezels op uw dagelijks dieet. wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat een volwassene 32 gram vezels per dag zou moeten binnenkrijgen. Een eetlepel Organic India Psyllium geeft u al 4-6 gram!

Organic india biologische Psyllium is verkrijgbaar in een bus met 340 gram Psyllium. U kunt dit artikel bestellen op www.organicindia.nl.

Informatie over Psyllium:
De naam Psyllium of vlozaad verwijst naar verschillende Weegbree-achtigen, die voornamelijk worden verbouwd in India en het Midden-Oosten.

De zaadjes worden al honderden jaren gebruikt bij blaas- en urineweginfecties en darmklachten als colitis. Van oudsher werd Psyllium ook gebruikt ter voorkoming van zowel diarree als obstipatie (verstopping). In het verleden gold het kruid tevens als hoestmiddel en als remedie tegen aambeien, huidirritatie en insectenbeten.
Eigenschappen en werking
Psyllium wordt gezien als één van de beste bronnen van vezels. Vezels reguleren de stoelgang en kunnen zo verstopping en diarree voorkomen. Psyllium heeft een laxerende werking, maar is veel veiliger dan gewone (vrij verkrijgbare) laxeermiddelen, die ertoe kunnen leiden dat het lichaam belangrijke voedingstoffen kwijtraakt. De vliesjes van de zaden zetten uit als ze in contact komen met water (in voedsel of in het spijsverteringskanaal), waarbij zich een soort gelatineuze massa vormt. Bij diarree wordt de stoelgang vertraagd doordat de zaadvliesjes veel van het vocht in de ontlasting opnemen. Bij obstipatie worden de darmen juist aangezet tot samentrekken, doordat de ontlasting meer volume krijgt. Deze wordt bovendien zachter, zodat de kans op het krijgen van of het verergeren van aambeien minder wordt.

Naast diarree en verstopping kan psyllium ook aanverwante klachten helpen verlichten, zoals:
- IBS (irritable bowel syndrome) ;
- aambeien (hemorroïden);
- diverticulitis (ontsteking van een of meer uitstulpingen in het maag-darmkanaal).

Er zijn enkele aanwijzingen dat Psyllium kan helpen bij het voorkomen van gewichtstoename. Doordat het voedsel volumineuzer wordt, zit men mogelijk sneller 'vol' en heeft men minder de neiging te veel te eten.

Volgens sommige onderzoeken zou Psyllium hartaandoeningen helpen voorkomen en cholesterolverlagend werken. Doordat het eten als het ware wordt opgeblazen, zit er per portie relatief minder vet in.
Gebruik van supplementen
Mensen die vaak last hebben van diarree of verstopping, kunnen overwegen Psylliumpreparaten te gebruiken om een regelmatige stoelgang te bevorderen. Het is aan te bevelen om dit te bereiken zonder supplementen, door veel fruit en groente te eten. Als de klachten echter chronisch zijn, kan het een idee zijn Psyllium in te nemen in plaats van reguliere laxeermiddelen die zonder recept zijn te verkrijgen.

Mensen met IBS of aambeien kunnen de arts vragen of zij baat zouden hebben bij Psyllium.
Aanbevolen hoeveelheid
De meeste mensen nemen tweemaal daags 5 à 8 gram psyllium in met water of vruchtensap. Om uitdroging te voorkomen is het van het grootste belang veel te drinken als u zo'n supplement gebruikt.
Belangrijk om te weten
- Zoals gezegd, bij gebruik van Psyllium moet altijd veel worden gedronken (ten minste twee à drie liter per dag).
- Gebruik geen Psyllium als u lijdt aan enige vorm van darmobstructie.
- Psyllium kan de opname van medicijnen belemmeren. Raadpleeg dus eerst uw arts of apotheker.
- Gebruik van Psyllium tijdens de zwangerschap wordt eveneens afgeraden, omdat het bij sommige vrouwen tot allergische reacties kan leiden.

No comments:

Post a Comment